Pasienyje su Latvija keturias dienas vyks stiprinta trečiųjų šalių vežėjų kontrolė

pasienissulatvijaNuo pirmadienio Lietuvos pasienyje su Latvija, Saločių, Smėlynės pasienio kontrolės punktų vietose, pareigūnai tikrins vilkikų vežėjus iš trečiųjų šalių, pranešė Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

„Vienas iš trečiųjų šalių vežėjų transporto priemonių patikrinimų tikslų yra įvertinti, ar gabenant krovinius tarptautiniais maršrutais yra laikomasi tarptautinių susitarimų reikalavimų. Paprastai tariant, ar kroviniai gabenami turint tam skirtus kelionės leidimus. Be tinkamų kelionės leidimų tokie vežėjai gabenti krovinio negalėtų“, – teigia LTSA direktoriaus pavaduotojas Tomas Kolendo.

Keturias dienas truksiančioje akcijoje dalyvaus muitinės, policijos, pasienio ir LTSA pareigūnai.

Anot Lietuvos transporto saugos administracijos, vis dažniau nustatoma atvejų, kai Lietuvoje pakrauti kroviniai vežami be privalomo kelionės leidimo ar jo tinkamai neužpildžius.

„Trečiųjų šalių vežėjams leidimų skaičius yra gana ribotas, todėl, esant jų trūkumui, pasitaiko atvejų, kai prekės vežamos be leidimų, jų tinkamai neužpildžius ar net naudojant suklastotus. Duomenys rodo, kad daugiausia pažeidimų padaro Kazachstano, Kirgizijos ir Uzbekistano krovinių vežėjai“, – nurodo administracija.

Akcijos metu pareigūnai tikrins ne tik, ar vežėjas turi tinkamą leidimą, bet įvertins, ar leidimai nėra suklastoti.

LTSA, pasienio ir policijos pareigūnai dirbs pasienio punktuose, o muitinės pareigūnų pajėgos bus nukreiptos į terminalus ir logistikos centrus šalies viduje.

Nustačius pažeidimų, transporto priemonei bus uždrausta važiuoti, kol nebus pašalintas pažeidimas, o vairuotojui bus taikoma administracinė atsakomybė.

Sustiprinti patikrinimai bus vykdomi iki rugpjūčio 1 dienos.

Sauliaus Žiūros nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode