Dažniausios rudens sezono sukeltos problemos, su kuriomis susiduria „Audi“ vairuotojai

autoRuduo yra sezonas, kai oro sąlygos keičiasi greitai ir dramatiškai, o tai dažnai sukelia įvairių techninių problemų, ypač automobiliams. „Audi“ automobiliai nėra išimtis – būtent šiuo metu atsiranda tam tikrų problemų, susijusių su elektronika ir automobilio sandarumu, kurios gali sukelti nemalonių bei, žinoma, brangių gedimų. Šiandien AVKParts specialistai plačiau papasakos apie dažniausias rudens sezono sukeltas problemas, su kuriomis susiduria „Audi“ vairuotojai.

Elektronikos problemos dėl drėgmės

Rudens drėgmė gali tapti rimta problema, ypač kai kalbama apie „Audi“ automobilių elektronikos sistemas. Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų – galinių žibintų rasojimas, ypač „Audi A6 C7“ modeliuose. Dėl smulkių įtrūkimų arba nesandarių žibintų korpusų, drėgmė gali prasiskverbti į vidų, sukeldama žibintų rasojimą. Ilgalaikis rasojimas gali pažeisti žibintų elektroninius komponentus. Jei ši problema nėra laiku sprendžiama, gali prireikti keisti visą galinį žibintą, kas dažnai būna brangu ir nepatogu. Siekiant išvengti šios problemos, rekomenduojama reguliariai tikrinti žibintų sandarumą ir, pastebėjus pirmuosius rasojimo požymius, kreiptis į specialistus. Kaip sako patys AVKParts ekspertai, prevenciškai pasirūpinus automobilių elektronikos sistemomis bei žibintais, gali pavykti sutaupyti nemažas sumas pinigų bei laiko.

Užsikimšę drenažo kanalai

Medžių lapai ir kitos šiukšles gali sukelti dar vieną dažną problemą – užsikimšusius drenažo kanalus. Šios problemos ypač būdingos „Audi“ automobiliams, kuriuose vandens nutekėjimo kanalai gali užsikimšti dėl lapų, purvo ir kitų šiukšlių. Kai drenažo kanalai užsikemša, vanduo pradeda kauptis vietose, kur jis neturėtų būti, pavyzdžiui, automobilio viduje arba šalia svarbių elektronikos komponentų. Dėl drėgmės patekimo į automobilio vidų gali kilti ne tik nemalonus kvapas, bet ir rimtos elektronikos problemos, kurios gali lemti brangius remonto darbus. Reguliariai tikrinant ir valant drenažo kanalus, galima užkirsti kelią šioms problemoms, užtikrinant, kad vanduo tinkamai nutekėtų ir nepadarytų žalos automobilio elektronikai, kurios remontas gali būti ilgas, brangus bei, žinoma, varginantis.

Vandens nutekėjimo problemos per stoglangį

Ruduo taip pat gali atnešti ir gausius lietus, kurie išryškina dar vieną „Audi“ automobilių problemą – vandens nutekėjimą per stoglangį. Daugelis „Audi“ modelių susiduria su šia problema, kai stoglangio vandens nutekėjimo kanalai užsikemša lapais ir kitomis šiukšlėmis. Tokiu atveju vanduo, kuris turėtų būti nutekintas iš stoglangio rėmo, pradeda tekėti į automobilio saloną. Tai gali sukelti ne tik automobilio apmušalų sugadinimą, bet ir drėgmės kaupimąsi, kas savo ruožtu gali sukelti pelėsio atsiradimą ar net elektros sistemų gedimus. Pastebėjus, kad automobilio stoglangis leidžia vandenį, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į specialistus, kad būtų išvalyti ir patikrinti nutekėjimo kanalai, kol problema nepadarė dar didesnės žalos. Žinoma, dažnai pačiam gali nepavykti patikrinti, kur yra problema, nes dalis vandens nutekėjimo kanalų yra paslėpti po kitais kėbulo komponentais. Dėl šios priežasties gali tekti kreiptis į specialistus, kurie visuomet padės identifikuoti problemą bei ją pašalinti.

Ruduo gali būti tikras išbandymų metas kiekvienam „Audi“ vairuotojui, ypač kai kalbama apie elektronikos sistemas ir automobilio sandarumą. Svarbu laiku pastebėti ir spręsti problemas. Galiausiai, jeigu tenka susidurti su tokiomis ar panašiomis problemomis, susijusiomis su „Audi“ automobilių technine būkle, visuomet verta kreiptis į AVKParts specialistus, kurie padės pasirūpinti automobiliams reikiamomis dalimis. Tuo tarpu „Audi“ vairuotojai šias dalis gali įsigyti ir savarankiškai, apsilankę elektroninėje parduotuvėje čia: https://www.avkparts.lt/lt/audi-dalys.

24-86

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode