Vėl startuoja populiarioji Šviečiamoji gyvulininkystės programa vaikams

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras (PLŽMMC) vėl kviečia visos Lietuvos ugdymo įstaigas teikti paraiškas įgyvendinti Šviečiamąją gyvulininkystės programą, kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste.

Įgyvendinant Programą vaikai ir jaunimas susipažins su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais. Taip pat su saugomomis senosiomis Lietuvos ūkinių gyvūnų veislėmis, gyvulininkystės specialistų rengimu, darbo šioje srityje galimybėmis.

Programa skirta ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikams,   pradinio ugdymo (1-4 klasių) moksleiviams bei pagrindinio ugdymo (5-8 klasių) švietimo įstaigų moksleiviams.

Paraiškas galima teikti nuo vasario 6 d. iki kovo 10 d. elektroniniu paštu  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.  arba paštu: Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras, Universiteto g. 8A, Akademija, 53341 Kauno r.

Atrinktos įstaigos bus organizatorių lėšomis aprūpintos mokomąja medžiaga ir priemonėmis, skirtomis vaikus ir jaunimą šviesti apie gyvulininkystę.

Pasibaigus šviečiamajai veiklai, dalyvavusieji programoje vaikai turės galimybę pademonstruoti, ką jie sužinojo apie gyvulininkystę, ir dalyvauti kūrybiniame konkurse.

Daugiau informacijos: www.zmmc.lt

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode