Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinija ir šonine

250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
1 žalioji cukinija;
100 g fermentinio sūrio;
120 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
2–3 šakelės šviežių čiobrelių;
1 kiaušinis;
juodųjų pipirų.

 

Tešlą atšildyti. Ant jossluoksniais sudėtibulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, pjaustytus sūrį ir šoninę, apibarstyti čiobreliais ir grūstais pipirais.

Tešlą su įdaru susukti į vyniotinį ir supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Sudėti į skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Vietoj šoninės galima dėti žalios vištienos gabalėlių, tik tuomet juos reikėtų apibarstyti druska ir pipirais. Pyragą galima kepti tik su daržovėmis ir sūriu. Galima kepti ir ne vieną didelį pyragą, o daug mažų pyragėlių – tuomet juos į skardą reikia sudėti atokiau.

Kepiau su vištienos filė gabaliukais, kuriuos plonai išmušiau, su džiovintais pomidorais, alyvuogėm, sūriu ir baziliku. Greitai, paprastai paruošiamas, labai sotu ir tikrai be galo skanu.

Elenos TAMOŠAUSKIENĖS receptas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode