Tiršta burokėlių sriuba

60 g sviesto;

2 svogūnų;

2 morkų;

2 salierų stiebų;

6 česnako skiltelių;

800–900 g burokėlių;

1 didelio (rūgštesnio) obuolio;

1,5 l grybų, vištienos ar daržovių sultinio;

 

druskos ir pipirų.

Patiekimui: grietinės, krapų, fetos/ožkos sūrio.

Smulkintą svogūną, česnaką, morkas, salierų stiebus pakepinti su sviestu. Įpilkite truputį vandens, uždenkite ir palikite pavirti ant silpnos ugnies 15 min., kol svogūnai suminkštės.Po to sudėkite plonai pjaustytus burokėlius ir obuolį. Uždenkite ir troškinkite dar 15 min.

Supilkite sultinį, įdėkite druskos ir pipirų. Užvirkite, po to sumažinkite ugnį ir virkite, kol burokėliai visiškai suminkštės. Viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

Patiekite su šaukštu grietinės, užbarstę fetos ar ožkos sūrio ir smulkintų krapų.

Elenos TAMOŠAUSKIENĖS receptas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode