Keksiukai su uogomis

 

Reikės:

  • 1 apelsino
  • 120 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 190 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 40 g miltelinio cukraus
  • 100 ml per sietelį pertrintos aviečių tyrės
  • saujos mėtų lapelių ir aviečių uogų keksiukams papuošti

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis.

Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų formeles į keksiukų kepimo skardą. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą. Leidžiame sviestui atvėsti, bet prižiūrime, kad nesustingtų. Kiaušinius su cukrumi plakikliu suplakame iki baltos tirštos masės. Į masę įtarkuojame apelsino žievelių ir įspaudžiame jo sulčių. Supilame atvėsusį sviestą ir viską išmaišome.

Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į kiaušinių masę ir išmaišome. Konditeriniu švirkštu ar paprasčiausiai šaukštu supilame tešlą į popierinius sijonėlius. Pilti reikia tiek, kad užpildytume du trečdalius formelės. Palikime vietos tešlai kilti ir pūstis. Kepame 30 minučių.

Gaminame kremą: į dubenį sukrečiame maskarponę ir suberiame cukrų, viską išmaišome šluotele. Tada supilame aviečių tyrę ir dar kartą išmaišome. Plakikliu išplakame grietinėlę, atsargiai ją šaukštu įmaišome į maskarponės ir aviečių masę. Turime gauti glotnios konsistencijos kremą. Trumpam leiskime jam pailsėti šaldytuve.

Atvėsusį kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ar konditerinį švirkštą ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode