Minkšti žagarėliai

 

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val..

Porcijų skaičius: 10

Ingredientai:

Kefyras, 500 mililitrų

Grietinė, 150 gramų

Miltai, 800 gramų

Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis

Cukrus, 1 valgomasis šaukštas

Druska, 1 žiupsnelis

Aliejus

Cukraus pudra

 Minkšti žagarėliai

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).

Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.

Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.

Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Gaspadine.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode