Primename: įmonėms, naudojančioms nuodingas chemines medžiagas būtinas leidimas

leidimasAplinkos apsaugos departamento Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus pareigūnai primena, kad įmonės savo veikloje naudojančios nuodingas medžiagas turi turėti leidimą. Be to, dirbant su jomis būtina laikytis nustatytų darbo saugos reikalavimų.

„Vykdant įmonių patikrinimus ir nustačius, kad įmonė nuodingas medžiagas naudoja be leidimo, aplinkosaugininkai nedelsdami informuoja Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, Valstybinę darbo inspekciją, policiją. Įmonėms svarbu atidžiai įvertinti savo veikloje naudojamas chemines medžiagas ir atkreipti dėmesį kaip naudojamos cheminės medžiagos paženklintos“, – sako Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Julita Šiuipienė.

ar mišinių naudojimas kelia didelę grėsmę žmonių sveikatai ir aplinkai, todėl kilus bent menkiausiai abejonei ar įmonėje naudojama cheminė medžiaga ar cheminis mišinys priskiriama nuodingoms medžiagoms rekomenduojama konsultuotis su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru.

SVARBU

Aplinkos apsaugos departamento informacija

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode