Lietuvos vandenys pasipildė pirmaisiais sterkų jaunikliais

 

Š. m. gegužės 30 dieną į Ignalinos rajono Dysnų, Linkmeno ir Pakaso ežerus įleisti pirmieji Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus Rusnės poskyryje išauginti sterkų jaunikliai. Žuvytės buvo šeriamos ir auginamos 3–4 savaites, ir, prasidėjus kanibalizmui, pradėtos įžuvinti į neišnuomotus vidaus vandens telkinius.

Vadovaujantis mokslininkų rekomendacijomis, į Dysnų ežerą įleista 400 tūkstančių paaugintų sterkų lervučių, į Linkmeną – 30 tūkst. ir į Pakasą – 60 tūkst. vnt.

 Birželio 1 dieną 20 tūkst. vnt. sterkų numatyta įleisti į Plungės rajone esantį Beržoro ežerą, 50 tūkst. vnt. – į Ilgio ežerą, 130 tūkst. vnt. – į Mažeikių rajono Juodeikių tvenkinį.

Birželio 2 dieną 160 tūkst. vnt. bus įleista į Lazdijų rajono Baltosios Ančios tvenkinį, 100 tūkst. vnt. – į Alytaus rajono Obelijos ir 30 tūkst. vnt. – į Kavalio ežerus.

Baigus numatytus darbus, sterkų įžuvinimo į Lietuvos vandenis planas bus ne tik įvykdytas, bet ir viršytas. 

Dar nesibaigus sterkų įžuvinimo darbams, Rusnės poskyryje jau pradėta europinių šamų inkubacija. Gegužės 30 dieną pradėti imti pirmieji ikrai. Taigi netrukus Lietuvos vandenis pasieks ir šios plėšrios žuvys, labai reikalingos tam, kad būtų išlaikyta vertingų ir menkaverčių žuvų pusiausvyra.

Žuvininkystės tarnybos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode